Vandaag maakte KPN zijn nieuwe Sim only tarieven bekend. Alle pakketten bevatten nu meer Gigabytes aan data dan voorheen. Wanneer we de nieuwe tarieven vergelijken met de concurrenten, kunnen we maar één ding concluderen: KPN is de duurste provider van Nederland.
Vandaag maakte KPN zijn nieuwe Sim only tarieven bekend. Alle pakketten bevatten nu meer Gigabytes aan data dan voorheen. Wanneer we de nieuwe tarieven vergelijken met de concurrenten, kunnen we maar één ding concluderen: KPN is de duurste provider van Nederland.
Een Sim only abonnement is vanaf vandaag te krijgen vanaf € 15,- per maand. Voor dat bedrag krijg je echter alleen onbeperkt bellen en SMS, maar geen databundel. Dat is nogal opmerkelijk, want bij prijsvechter Tele2 krijg je voor diezelfde € 15 maar liefst 10 GB aan data en 100 belminuten. Een abonnement van 5GB kost bij KPN € 25,- per maand, voor 5 euro meer krijg je 15GB. Er zijn ook bundels met maar liefst 50 GB en 100GB. Deze kosten € 36,- en respectievelijk € 65 per maand.


Indien je al KPN klant bent (bijvoorbeeld omdat je vast internet hebt van KPN), dan krijg je € 5,- per maand korting. Maar dan nog is KPN erg duur vergeleken met andere providers. Bij de meest gekozen bundels van 1GB en 2GB bungelt KPN onderaan in onze sim only vergelijker. Bij de grotere bundels is alleen Vodafone net wat prijziger.

De nieuwe KPN Sim only tarieven

Aantal GB DataKPNTele2SimpelYoufoneLebaraVodafone
1GB*20,-11,-7,507,-10,-13,-
2GB20,-11,-7,507,5010,-19,-
5GB23,-12,-10,-9,5010,-28,-
10GB28,-15,-22,5013,5020,-28,-
50GB+34,-25,-n.v.t.n.v.t.20,-n.v.t.
* KPN, Tele2, Simpel en Lebara bieden geen 1GB abonnement, we hebben daarbij de prijs van het goedkoopste abonnement met minimaal 1GB gekozen. Bij KPN, Tele2 en Simpel is dat 2GB, bij Lebara is dat 5GB.

Alleen bij de 5 GB bundel is KPN niet de duurste provider. Overige providers die we uit de tabel hebben gelaten zoals Hollandsnieuwe, Simyo, Telfort, T-Mobile en Robin Mobile zijn ook allemaal goedkoper dan KPN. Indien je alle providers gemakkelijk wilt vergelijken kun je onze sim only vergelijken pagina gebruiken. Hierin zijn sinds vanochtend ook de nieuwe mobiele prijzen van KPN verwerkt.

Hoewel we al wisten dat KPN zichzelf als premium provider positioneert, maken deze prijswijzingen de telecomreus wel erg duur. Hoewel KPN het ongetwijfeld op een positieve manier probeert te brengen (grotere bundels), zal een consument die een vergelijkingswebsite erbij pakt vrijwel nooit voordeliger uit zijn bij KPN. Hoewel het voor breedbandklanten en families met een bestaand KPN abonnement iets aantrekkelijker is om alles via één factuur te laten verlopen, betaal je daar ook inclusief de 'compleet' korting wel een premie voor. Een ander 'compleet' voordeel is wel dat je de dure GB's kan delen met familieleden.

Voor wie is KPN nog interessant?

Zijn de nieuwe abonnementen dan voor geen enkele consument interessant? Jawel: er zijn eigenlijk 2 redenen. Daarvan is de eerste het KPN netwerk. Hoewel T-Mobile het snelste netwerk claimt, scoort KPN al jaren goed op de dekkingsgraad en snelheid. Dit KPN netwerk krijg je echter ook via de 'virtuele' providers die van het KPN netwerk gebruik maken. Wel rolt KPN nieuwe bel- en internettechnieken altijd eerst voor eigen klanten uit (denk aan technieken zoals hd-voice bellen via 4G). Reden 2: Consumenten die veel naar de Verenigde Staten of Canada gaan. Het duurste 100GB abonnement van € 65,- per maand is namelijk ook geldig in deze landen. Mocht jij dus een van de zeer weinige Nederlanders zijn die maandelijks naar de V.S. reist, dan is dit abonnement wellicht aantrekkelijk!

Is KPN voor jou interessant? Bekijk dan alle KPN abonnementen.