Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf Tele2 loopt met zijn aantal mobiele klanten binnen Nederland bijna tegen de mijlpaal van een miljoen. In het derde kwartaal won de provider 59.000 mobiele klanten en 4.000 breedbandklanten in Nederland. De omzet steeg met 1,0% naar 155 miljoen euro. Het succes is vooral te danken aan de uitrol van een eigen 4G-netwerk en een succesvolle marketing campagne.

Een mijlpaal

Door het flinke aantal klanten dat er in de zomer bij is gekomen, ligt het totaal aan mobiele klanten van Tele2 nu op 991.000. De stijging was het afgelopen kwartaal hoger dan in het kwartaal ervoor (59.000 tegen 57.000). Als Tele2 deze trend voortzet, zal het bedrijf deze maand boven de miljoen mobiele klanten uitschieten. Qua bereik deed Tele2 het in ieder geval goed afgelopen kwartaal. In het kwartaalrapport van Tele2 werd beschreven dat het 4G-netwerk eind september 98% outdoor-bereik behaalde, en 83% indoor-bereik.


Afschrijving voor Tele2 Nederland

Om onbekende reden werd er wel een grote afschrijving gedaan op de Nederlandse tak van Tele2. Het bedrijf heeft 2456 miljoen Zweedse kronen, omgerekend zo’n kwart miljard euro, afgeschreven bij Tele2 Nederland. Dit kan komen omdat het bedrijf de komende jaren minder inkomsten verwacht van de Nederlandse tak dan het eerder dacht. Tele2 schat dat zijn bedrijf in Nederland rond de 930 miljoen euro waard is. Naast de afschrijving weet Tele2 wereldwijd overigens goede cijfers te noteren en steeg de netto winst met drie procent.


Eigen 4G-netwerk

Sinds de lancering van het 4G-netwerk van Tele2 in november 2015 wordt de provider gerekend onder de netwerk operators. Tele2 is daarmee de vierde provider in Nederland die diensten levert vanuit een eigen 4G-netwerk. Andere netwerk operators zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Door licenties te kopen in de 800MHz- en 2600MHz-band, kon het telecombedrijf een eigen 4G-netwerk opzetten. 3G en 2G ontvangen Tele2’s klanten op het netwerk van T-Mobile.