Mobiele provider Tele2 biedt vanaf vandaag, 1 februari 2017, voortaan sim only abonnementen aan die altijd maandelijks opzegbaar zijn. Daarbij vergroten zij twee databundels voor bestaande en nieuwe klanten.

De nieuwe sim only maandelijks opzegbare abonnementen van Tele2 worden niet in prijs verhoogd ondanks dat twee bundels uitgebreid worden. Huidige klanten van Tele2 hebben vanaf vandaag ook geen jaarlijkse contracten meer. Zo kunnen ze dus iedere maand het abonnement opzeggen.

Meer en meer data, omdat het kan

Tele2 stelt dat hun klanten meer behoefte hebben aan flexibiliteit en een grotere databundel bij twee specifieke bundels. De bundels die uitgebreid worden zijn als volgt:

  • 4GB wordt 5GB
  • 8GB wordt 10GB

Mocht je een van de bovenstaande databundels hebben, dan kan je binnenkort een hoger dataplafond verwachten. De overige bundels van 1GB, 2GB en 24 GB blijven nog wel bestaan. Nieuwe klanten van Tele2 moeten nog wel met een addertje onder het gras rekening houden.

4G toestel verplicht voor nieuwe klanten Tele2

Het addertje onder het gras voor nieuwe klanten is dat wanneer men een sim only abonnement afneemt bij Tele2, dan zal het verplicht worden om een toestel te hebben dat 4G ready is. Op deze manier wil Tele2 besparen op kosten. Als Tele2 klanten op het 3G netwerk surfen gaat dat namelijk via het T-Mobile netwerk in plaats van een eigen mobiel netwerk. Hiervoor moet Tele2 dan aan T-mobile betalen om gebruik te maken van dat netwerk. Het is uiteraard goedkoper om gebruik te maken van het eigen netwerk, daarom stelt Tele2 het verplicht voor nieuwe klanten om een toestel met 4G te gebruiken.

Voor de consumenten die niet in een gebied wonen waar 4G beschikbaar is, zal het 3G netwerk nog wel beschikbaar blijven. Je zal dus nooit zonder een internet verbinding zitten. Tele2 heeft ook bekend gemaakt dat klanten met een iPhone vanaf vandaag kunnen bellen via het 4G netwerk. Voorheen was dat alleen nog maar mogelijk via het 2G/3G netwerk.