Eerder dan verwacht stopt KPN met dochteronderneming Telfort. Per vandaag (1 mei 2019) kun je geen nieuwe abonnementen of producten kopen in de winkels van Telfort of op hun website. Ben je (niet meer) een klant van Telfort, maar wil je wel graag weten wat het beste alternatief is voor Telfort? Wij helpen je op weg.

Update Vandaag 1 mei 2019 zijn de 29 Telfort winkels en de online webshop van Telfort definitief gesloten. Bezoekers kunnen geen Telfort abonnementen meer bestellen. Bekijk hieronder de alternatieven.

Voordelen van Telfort

Bij Telfort draaide alles om eenvoud, overzicht én een voordelige prijs. De abonnementen hadden geen onnodige extra’s. Ze boden zowel internet, tv als mobiel aan, waarbij veel combivoordeel mogelijk was. Daarnaast maakte ze gebruik van het snelle KPN netwerk, hierdoor kon je bij Telfort altijd snel internetten.

Kwaliteiten van Telfort
  • Snel internet via het KPN netwerk
  • Veel combivoordeel
  • Voordelige prijs

De reden dat Telfort is gestopt

KPN, het moederbedrijf van Telfort, wil alle dochterondernemingen samenvoegen in één bedrijf. Ook Telfort Zakelijk, XS4ALL en Yes Telecom worden uiteindelijk samengevoegd. Telfort is het eerste bedrijf dat stopt, de andere bedrijven gaan in de loop van 2019 en 2020 volledig over naar KPN.

Wat betekent dit voor bestaande klanten van Telfort?

Heb jij op dit moment een abonnement bij Telfort? Dan word je automatisch klant van KPN. Je bent vrij om gratis over te stappen naar een andere internet provider. De producten en/of diensten die je bij Telfort afneemt kun je blijven gebruiken. Een nieuw contract afsluiten bij Telfort is echter niet meer mogelijk. Vanaf 1 mei kunnen Telfort klanten voortaan bij KPN winkels terecht voor vragen en hulp. De website van Telfort is voorlopig voor bestaande klanten alleen nog als klantenservice beschikbaar.

KPN heeft aangegeven dat ze de sterke kanten van Telfort wilt behouden. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe ze dit daadwerkelijk gaan uitvoeren.

Providers vergelijken

Wil jij eerst de providers vergelijken voordat je automatisch klant wordt van KPN? Dat begrijpen wij heel goed. Daarom hebben wij gekeken naar de alternatieven voor Telfort, zodat je alsnog een kwalitatief goed én voordelig abonnement kunt afsluiten. Je kunt ook zelf internet vergelijken in onze onafhankelijk vergelijker en het best passende abonnement voor jou kiezen.

Het kenmerkte Telfort dat ze goede abonnementen tegen een lage prijs met combivoordeel hadden. Ze zaten daardoor tussen de premium providers en de prijsvechters in.

T-Mobile alles in 1

T-Mobile

De provider die het meest lijkt op Telfort is T-Mobile. T-Mobile levert ook internet via het snelle KPN netwerk. T-Mobile heeft een eigen mobiele 4G-netwerk die als snelste netwerk is beoordeeld. Ze bieden daarnaast ook combivoordeel aan wanneer je T-Mobile Thuis met een mobiel abonnement combineert. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld meer data, meer tv zenders of meer korting.KPN

Vind je het niet erg om wat extra te betalen? Dan is KPN een goede keuze. KPN biedt kwalitatief hele goede abonnementen aan. Je betaalt over het algemeen meer dan bij Telfort of T-Mobile, maar daar krijg je ontzettend snel en stabiel internet voor terug. Je kunt 24/7 terecht bij de klantenservice. En je krijgt extra voordelen als je meerdere abonnementen op één adres afsluit.Ze zijn niet voor niets door Tweakers tot beste internet provider in 2017/2018 verkozen.


KPN Alles in 1


Tele2 Alles in 1

Tele2

Als derde alternatief raden wij Tele2 aan. Tele2 biedt simpele abonnementen aan tegen een erg lage prijs. Ook zij leveren internet via het KPN netwerk, vanaf 20Mb/s tot 100Mb/s. Ze bieden zowel Alleen internet, Internet & TV en Alles in 1 aan en je kunt altijd wisselen tussen deze verschillende abonnementen, waardoor je flexibel blijft.