Mobiele provider Youfone heeft een nieuwe grotere databundel geïntroduceerd. Bij Youfone kan je vanaf heden een bundel aanschaffen van 10 GB. Voorheen was de grootst beschikbare bundel bij Youfone 6 GB. Naast de grootte van de databundel, is het ook de EU-bundel aangepast.

Youfone volgt T-mobile en Tele2

Bij een tweejarig abonemment betaal je 20 euro per maand voor 10 gigabyte. Wanneer je kiest voor een sim only maandelijks opzegbaar abonnement ben je één euro per maand meer kwijt. Met het vergroten van de databundel volgt Youfone het voorbeeld van KPN, Tele2 en T-mobile. KPN biedt databundels tot 10 GB aan, Tele2 tot 24 GB en T-mobile biedt sinds kort een abonnement aan met onbeperkt internet.

De EU-bundels zijn ook veranderd.Eerst kreeg je 50 minuten/sms’jes/MB voor 2 euro. Nu krijg je voor hetzelfde geld 150 minuten/sms’jes/MB.

Youfone biedt mobiel internet aan via het KPN netwerk. Bij Youfone heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3G en 4G+. Youfone geeft bundelkorting aan consumenten die kiezen voor de grootste bundel. Als men kiest voor onbeperkt bellen en sms’en in samenwerking met een databundel van 10 GB, krijg je 4 euro bundelkorting. Een tweejarig abonnement komt hiermee neer op 28,- per maand, een maandelijks opzegbaar abonnement komt neer op 30,- per maand.

Youfone op de breedbandmarkt

Youfone gaat naar verwachting in de loop van het jaar ook de breedbandmarkt betreden. Youfone zal in samenwerking met de Chinese fabrikant Huawei een tv-dienst gaan ontwikkelen wat vergelijkbaar zal zijn met KPN Play en T-mobile Knippr. Daarnaast zal het vast internet gaan aanbieden via het KPN netwerk.