Wil je graag een andere internet provider? Maar kun je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag met internet vergelijken. Hier leggen we je uit waar je op moet letten.

Of je nu wil overstappen omdat je een goedkoper abonnement wilt, of omdat je wensen zijn veranderd, internet vergelijken loont.

De keuze (te) reuze?

De markt van internet providers is een snel veranderende markt. Zo zien we providers komen en gaan, of ze fuseren. Ook de technische mogelijkheden worden steeds groter, zoals hogere internetsnelheden met glasvezel internet. Ook wordt de techniek achter (A)DSL en kabel internet steeds beter, stabieler en sneller. Andere technieken verdwijnen langzaam van de markt, zoals analoge tv. Om plaats te maken voor het investeren in nieuwere technieken.

Bovendien zijn er veel landelijke internet providers en nog véél meer internet abonnementen. Kortom: allemaal zaken die invloed hebben op internet vergelijken en het er op het eerste gezicht misschien niet makkelijker op maken voor je.

Wij vinden het in ieder geval niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet en daardoor niet weet waar je nu op moet letten met vergelijken. Maar daarom zijn wij er! En helpen met vergelijken doen we graag. Zo hopen we drempel voor jou laag te houden om over te stappen.

Zo kun je het gemakkelijkste internet vergelijken

Welke internet provider past nu het beste bij jouw wensen en eisen? Daar proberen we je zo goed mogelijk bij te helpen. En dat doen we door het vergelijken in een paar stappen op te delen.

1. Check de beschikbaarheid op je adres met de postcodecheck

Vul de postcodecheck in zodat wij de internet providers die op jouw adres leveren kunnen tonen. We kunnen je alle beschikbare abonnementen laten zien met de pakketinformatie.

Wil je wel televisie bij je abonnement, maar maak je amper nog gebruik van vaste telefonie? Dan is het mogelijk niet interessant meer om voor alles in 1 te kiezen en raden we aan internet en tv te vergelijken. Aan de andere kant: providers geven vaak wel voordelen bij een alles in 1 pakket, zoals extra tv-zenders of een korting. Denk dus na over wat je belangrijk vindt.

2. Bepaal welk internet abonnement je wilt

Je hebt nu in één oogopslag een overzicht van internet providers die op jou adres beschikbaar zijn en de beschikbare internet abonnementen. Heb je behoefte aan alleen internet, internet en tv of alles in 1?

Wil je wel televisie bij je abonnement, maar maak je amper nog gebruik van vaste telefonie? Dan is het mogelijk niet interessant meer om voor alles in 1 te kiezen en raden we aan internet en tv te vergelijken. Aan de andere kant: providers geven vaak wel voordelen bij een alles in 1 pakket, zoals extra tv-zenders of een korting. Denk dus na over wat je belangrijk vindt.

3. Bepaal je internetsnelheid

Dan moet je nog een internetsnelheid kiezen. Misschien zegt internetsnelheid je niet zoveel? In dat geval raden we je aan onze keuzehulp te gebruiken. Hiermee geven we je een gratis persoonlijk advies op maat en brengen we met een paar simpele vragen je internet gebruik in kaart. Zo kunnen we nauwkeurig bepalen welke internetsnelheid het beste past bij jouw situatie.

Krijg helderheid met internet vergelijken

Heb je nog nooit internet providers met elkaar vergeleken, of heb je dat lang geleden eens gedaan? Dan ben je niet meer op de hoogte van het aanbod aan internet providers en hun diensten.

Met onze postcodecheck en keuzehulp hoef je niet zelf alle internet providers langs en maken we internet vergelijken zo makkelijk mogelijk voor je. Zo vind je in een mum van tijd de beste internet provider die bij jou past.

Door bij ons te vergelijken krijg je:
  • Een duidelijk en helder overzicht
  • Hulp bij vergelijken
  • Alle beschikbare abonnementen op jouw adres te zien