Sinds januari 2013 biedt KPN zijn "Compleet" pakket aan. Dit houdt in dat een klant alle diensten bij dezelfde provider afneemt, namelijk: internet, tv, bellen en mobiel. Sindsdien is een toename in quad play providers te zien en lijken daar in 2017 steeds meer providers bij te komen die dit ook aanbieden.

De nieuwste aanbieder van een 4 in 1 pakket is XS4ALL. In tegenstelling tot Vodafone, Telfort en KPN is het niet mogelijk om mobiele abonnementen bij XS4ALL zelf af te nemen. Bij XS4ALL kan je echter wel "compleet voordeel" krijgen als een klant een of meerdere mobiele abonnementen bij KPN heeft. XS4ALL wil met deze aanbieding meegaan met andere providers, de voorwaarden en voordelen van alles in 1 met mobiel van XS4ALL zijn gelijk aan die van KPN Compleet.

Alles in 1 met mobiel in 2016

Voor consumenten biedt een 4 in 1 pakket extra voordeel. In sommige gevallen leidt dit tot een betere prijs/kwaliteit verhouding dan wanneer men los een alles in 1 en mobiel abonnement neemt. Bovendien blijft men voordeel stapelen bij een provider zoals KPN waarbij de data- en belbundel verdubbeld wordt voor ieder mobiel abonnement dat op hetzelfde adres is geregistreerd.

In 2016 zijn Vodafone en XS4ALL als nieuwe 4 in 1 pakket aanbieders begonnen. Voor Vodafone was dit eenvoudig te realiseren omdat zij een eigen mobiel netwerk hebben. Internet provider XS4ALL moest bij bij moederbedrijf KPN aankloppen om mee te kunnen gaan in de verschuivende productlijn op de vaste breedbandmarkt.

Verwachtingen voor 2017

Gezien Vodafone volgend jaar fuseert met Ziggo is de verwachting dat de nieuwe provider die hier uit voorkomt tevens de 4 in 1 markt zal betreden.Vermoedelijk zullen Vodafone en Ziggo verder gaan onder de naam Ziggo. Vodafone zal het mobiele netwerk gedeelte verzorgen en Ziggo het vaste kabel netwerk na de fusie. Hierbij moet Vodafone van de Europese Commissie zijn vaste breedbandtak verkopen aan een andere aanbieder. Inmiddels is bekend dat T-Mobile het klantenbestand van Vodafone thuis zal overnemen.

Twee nieuwe gezichten op de vaste breedbandmarkt vanaf 2017

Naar verwachting zal T-Mobile tevens de vaste breedbandmarkt betreden als een alles in 1 aanbieder. T-Mobile kan hierbij een uniek concept introduceren door vast internet te verkopen in combinatie met de TV app Knippr en een mobiel abonnement. Met de dienst '4G voor thuis' hebben ze tevens een oplossing voor mensen in buitengebieden waarbij alleen langzaam DSL internet beschikbaar is.

Naast T-Mobile zal ook mobiele provider Youfone zijn optreden maken in de Nederlandse breedbandmarkt door vast internet via het KPN netwerk aan te bieden met een eigen ontwikkelde TV dienst. De nieuwe TV dienst moet uiterlijk in april 2017 gelanceerd zijn. Het basispakket hiervan zal vermoedelijk 10 euro per maand gaan kosten en lijkt veel op KPN Play en T-Mobile's Knippr. Net als T-Mobile kan Youfone mobiele abonnementen aanbieden bij vast internet en televisie. In welke vorm dit zal zijn is bij beide providers nog niet bekend. Al met al beloofd 2017 een jaar van verandering te worden op de vaste breedbandmarkt.