Tijdens de kwartaal presentatie van Liberty Global is bekend geworden dat ongeveer 20% van de Ziggo klanten nu een mobiel abonnement bij Vodafone heeft.

Fusie Ziggo/Vodafone

Op 3 augustus 2016 is de fusie tussen Ziggo en Vodafone goedgekeurd, de bedrijven mogen fuseren met als voorwaarde dat Vodafone haar vaste netwerk klanten afstoot/verkoopt aan een andere partij. De partij die momenteel de grootste interesse heeft is T-Mobile. Als de ACM en overige instanties geen bezwaar indienen zal de koop ook doorgaan. Het is opmerkelijk dat T-Mobile grote interesse heeft in de klanten van Vodafone. T-Mobile gaf eerder dit jaar aan zich te focussen op 'mobile first'. T-Mobile kan een grote concurrent van Tele2 worden nu de provider alles in 1 abonnementen kan aanbieden.

1 op de 5 klanten Ziggo al bij Vodafone voor mobiel

Uit kwartaal resultaten van Liberty Global blijkt dat ongeveer 20% van de Ziggo klanten een mobiel abonnement heeft bij Vodafone. Deze klanten kunnen binnenkort waarschijnlijk gebruik maken van een quad play abonnement als de fusie tussen Ziggo en Vodafone voltooid is. Uit cijfers van de telecommonitor van het ACM blijkt dat in kwartaal 1 van 2016 Vodafone ongeveer 20% tot 25% marktaandeel heeft. Het is dus vrij logisch dat van de iets meer dan 3 miljoen internet klanten 20% een abonnement heeft bij Vodafone.

Veel veranderingen in 2017

De telecom markt zal in 2017 sterk gaan veranderen. Nieuwe spelers zoals NLEx en T-Mobile kunnen voor extra concurrentie zorgen. De Nederlandse Energiemaatschappij staat bekent als een prijsvechter, T-Mobile kan meer concurrentie bieden op de quad play markt. Terwijl Vodafone door de fusie met Ziggo meer macht krijgt op de mobiele markt. In 2017 zal er dus veel gaan veranderen.