Wist je dat Nederland een van de duurste Europese landen is wat betreft mobiele data? In Nederland betaal je namelijk gemiddeld zeven euro voor 1GB mobiele data. In de goedkoopste landen van Europa kost 1GB ongeveer één euro. Wil jij toch zorgen dat je niet te veel betaalt voor jouw mobiele data? Wij geven jou tips hoe je geld kunt besparen.

Goedkope sim only

De makkelijkste manier om geld te besparen is door goedkope sim only te nemen. Je betaalt met een sim only abonnement namelijk alleen voor jouw data en/of belminuten/sms’jes. Hieronder is een overzicht van de drie goedkoopste sim only abonnementen van het moment.

0 MB
data
200
min / sms
2 jaar
48,00 per jaar
4,00
0 MB
3G
4,00
2 jaar
200 Min
48,00 / jaar
Nu tijdelijk geen aansluitkosten!
250 MB
data
Onbeperkt
min / sms
2 jaar
58,00 per jaar
4,00
250 MB
4G
4,00
2 jaar
Onbeperkt Min
58,00 / jaar
0 MB
data
100
min / sms
1 jaar
72,00 per jaar
6,00
0 MB
4G
6,00
1 jaar
100 Min
72,00 / jaar

Sim only vergelijken

Je hoeft niet perse op zoek te zijn naar het goedkoopste sim only abonnement. Met sim only vergelijken kun je zelf bepalen waar je op zoket. Je kiest het aantal data, belminuten/smsjes die je wil, de contractduur, of je 3G of 4G wil en eventueel kun je nog een provider kiezen. Het goedkoopste abonnement komt bovenaan, inclusief de kortingen die op dat moment gelden.

Voordelen sim only
  • Geen extra maandelijkse kosten toestel
  • Meest flexibele abonnement
  • Wisselen van telefoon mogelijk
  • Maandelijks aanpasbaar
Vergelijk sim only

goedkope sim only

Sim only onbeperkt

Je kunt geld besparen door te kijken naar je eigen dataverbruik. Weet jij van jezelf dat je veel data gebruikt? En ben je vaker dan eens over je databundel gegaan? Kies dan voor onbeperkte data. Zo ga je nooit meer over je databundel heen en kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan. Er zijn meerdere goedkope sim only abonnementen met onbeperkt data. Tele2, Lebara, T-Mobile en Robin Mobile bieden allemaal een onbeperkt data sim only abonnement aan. Heb je geen onbeperkt data nodig, dan raden wij aan om iets meer data te kiezen dan je normaal gesproken nodig hebt.

Sim only maandelijks opzegbaar

Je kunt kiezen voor een contractperiode van één jaar, twee jaar of maandelijks opzegbaar. Over het algemeen is het maandelijks opzegbaar abonnement duurder. Dit komt omdat de provider liever klanten voor langere tijd bindt, zodat ze daar een vast inkomen over hebben. Lebara en Youfone rekenen echter géén extra kosten voor hun sim only maandelijks opzegbaar abonnementen.

Het voordeel van een maandelijks opzegbaar abonnement is dat je heel flexibel kunt zijn. Zie je een beter abonnement? Dan kun je gemakkelijk je overstappen en bespaar je weer geld. Met Youfone kun je zelfs maandelijks je abonnement aanpassen. Handig wanneer je de volgende maand meer of juist minder data nodig hebt.

Goedkoop telefoon abonnement

Wil je toch graag een nieuwe telefoon bij je abonnement? Dat kan natuurlijk ook. Een abonnement met toestel is wel duurder dan een sim only abonnement. Dit komt doordat de kosten van het toestel in de maandelijkse kosten verrekend zijn. Gelukkig zijn er ook goedkope telefoon abonnementen. Er zijn een aantal providers die standaard lage prijzen hanteren, ook wel prijsvechters genoemd. Je kunt overigens ook zelf los een telefoon kopen. Dan betaal je in één keer de telefoon af en kies je daarnaast voor een sim only abonnement. Deze optie is alsnog vrij prijzig.

Mocht je nog niet weten welke telefoon je wil, lees dan onze tips voor het kiezen van een nieuwe telefoon.

Houd aanbiedingen van zowel telefoon als sim only abonnementen goed in de gaten. Er zijn regelmatig kortingen. Maak gebruik van onze onafhankelijke vergelijker en je ziet meteen waar jij het goedkoopste uit bent!