De internet providers Ziggo, KPN en XS4ALL hebben allen prijsverhogingen aangekondigd. Bij sommige abonnementen scheelt dat wel meer dan 40 euro op jaarbasis. De providers gaven aan dat de verhoging nodig is om te investeren in het netwerk en de kwaliteit van het internet. Echter gaat de internet snelheid vooralsnog niet omhoog.

Overstappen na een prijsverhoging

Meteen na de aankondigingen ging het al los op verschillende social media. De consumenten zijn het zat om steeds maar meer te gaan betalen terwijl er in eerste instantie geen veranderingen te zien zijn. Bij KPN een kleine troost: je krijgt een aantal nieuwe tv-zenders, voor zover de zichtbare veranderingen. Voor Ziggo gelden voornamelijk verhogingen van 2,50 en 3 euro per maand. Bij KPN en XS4ALL gaat het om bedragen variërend van 1 tot en met 3,50 per maand.

Doordat providers hun prijzen omhoog gooien, mag iedereen die klant is bij de desbetreffende provider gratis overstappen. Ook wanneer je eerste contractperiode (meestal 1 of 2 jaar) nog loopt mag je gewoon overstappen. Wanneer je niet overstapt, ga je automatisch akkoord met de verhoging.

Tip: zeg zelf je contract op in plaats van gebruik te maken van de overstapservice. Dit kan, wanneer je na een prijsverhoging overstapt, nog wel eens problemen opleveren.

Overstappen naar een goedkoop internet abonnement

De internet providers Ziggo, KPN en XS4ALL zijn zeker niet de goedkoopste internet providers. Zo heb je al een internet en tv abonnement vanaf 28,- per maand. Dit is ongeveer 10 per maand goedkoper dan het goedkoopste abonnement van Ziggo na de prijsverhoging. Dat scheelt toch weer 120,- euro op jaarbasis.

Hieronder zie je een overzicht van de drie goedkoopste alles in 1 pakketten

ProviderDownloadsnelheid (Mb/s)TV zendersPrijs per maandBestellen
Tele22034€ 35,00Meer informatie
NLEx10070€ 42,50Meer informatie
T-mobile2066€ 44,50Meer informatie

Benieuwd of je nog wel het juiste abonnement hebt? Ga eens internet vergelijken om te zien wat er allemaal beschikbaar is!