KPN start met nieuwe abonnementen waarmee klanten in het buitenland zonder extra kosten kunnen bellen, sms’en en internetten. Vanaf 26 september zullen de nieuwe abonnementen te gebruiken zijn, en kun je als abonnee in elk EU-land kosteloos gebruik maken van de diensten binnen jouw bundel.

Geen kosten meer buiten de bundel

Geen extra ‘reisbundels’ hoeven aanschaffen of hoeven letten op dataverbruik: een verademing voor veel gebruikers die in het buitenland onbezorgd willen surfen of bellen. De nieuwe abonnementen van KPN zorgen namelijk ook dat, zodra je in het buitenland over jouw bundel gaat, internet automatisch uit wordt gezet. Uiteraard hebben klanten dan wel de mogelijkheid om extra data bij te kopen. Binnen Nederland kun je op zo’n moment nog wel gebruik maken van het internet, enkel wordt dan de snelheid verlaagd naar 64 Kbps. Gebruikers van de Zorgeloos-abonnementen genieten straks van zestig dagen per jaar in de EU roamen uit de eigen bundel zonder extra kosten. Huidige klanten van KPN kunnen dat vanaf 26 september ook, maar betalen daar een meerprijs voor. De provider vraagt aan zijn huidige klanten die hun abonnementen niet kunnen of willen ‘upgraden’ naar een Zorgeloos-abonnement een meerprijs van vijf euro per maand om in het buitenland hun bundel te kunnen gebruiken. Op deze manier komen roamingkosten in het geheel te vervallen.

Zes verschillende abonnementen

Eind september zullen zes verschillende abonnementen worden geïntroduceerd door KPN. Hieronder vallen twee budgetabonnementen van 15 en 20 euro per maand bij een abonnement van twee jaar. In deze abonnementen die enkel in Nederland te gebruiken zijn is geen internetbundel opgenomen. De vier Zorgeloos-bundels die binnen de EU te gebruiken zijn hebben onbeperkt sms’en en bellen en worden geleverd met 1 (Zorgeloos Instap), 5 (Zorgeloos Standaard), 10 (Zorgeloos Premium) of 20 GB (Zorgeloos Premium Plus) aan data. Het abonnement Zorgeloos Premium is overigens ook in de VS en Canada te gebruiken. Bij de Premium abonnementen maken gebruikers gratis gebruik van Spotify Premium.

De nieuwe abonnementen zijn enkel sim-only. Mobiele toestellen kunnen gebruikers nog steeds aanschaffen bij KPN door in één keer het bedrag te betalen, of door gespreid te betalen.