Er wordt steeds meer online televisie gekeken. Met die reden bieden steeds meer providers een Internet Only abonnement aan of breiden ze hun al bestaande Internet Only pakketten uit. Maar het blijft alsnog een grote stap om volledig van de Internet en TV of Alles in 1 pakketten af te gaan.

Er wordt steeds meer online televisie gekeken. Met die reden bieden steeds meer providers een Alleen internet abonnement aan of breiden ze hun al bestaande Alleen internet pakketten uit. Maar het blijft alsnog een grote stap om volledig van de Internet en TV of Alles in 1 pakketten af te gaan.

Nederlanders kijken steeds minder op de traditionele manier televisie, het online televisie kijken neemt in populariteit toe. Het voordeel van online televisie kijken is de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je een programma, serie of film kijkt. Daarnaast kun je deze gemakkelijk pauzeren, doorspoelen of opnieuw bekijken. Er zijn meerdere diensten, zoals NLziet, NPOstart en RTLXL waarmee je programma’s online terug, vooruit of live kan kijken. Hiervoor heb je dus geen televisiepakket meer nodig. Het wordt daarom interessanter voor de consument om alleen internet abonnementen af te sluiten. Hiermee kunnen ze nog steeds hun favoriete programma’s bekijken, maar hoeven ze niet perse een heel televisie en/of belpakket erbij te nemen.

Grote providers bieden Internet Only aan, Ziggo ontbreekt

Onder andere KPN, Tele2, T-Mobile en Caiway bieden klanten de mogelijkheid aan om voor alleen internet te kiezen. Ziggo biedt daarentegen geen volledig Alleen internet pakket aan. De abonnementen worden namelijk standaard geleverd met DKTV-abonnement om zo toegang te krijgen tot het kabelnetwerk. Het probleem is dat Ziggo geen glasvezelnetwerk heeft en via alleen kabel het internet niet alleen aangeboden kan worden. Ziggo heeft wel plannen om in 2020 internet aan te bieden van 1 Gigabit. Dit zou betekenen dat ze wél volledig Alleen internet pakketten kunnen aanbieden. Maar daar moet dus nog even op worden gewacht.

Overzicht van de Alleen internet abonnementen

Kijk jij alleen nog maar online televisie en bel je niet meer via de vaste lijn? Dan kan een Alleen internet abonnement wel echt iets voor jou zijn. We hebben een overzicht van de Alleen internet abonnementen op een rij gezet:

ProviderDownload snelheidUpload snelheidPrijs per maandBestellen
Tele220225,00Bestellen
Online.nl1003034,00Bestellen
Budget Alles in 11001030,00Bestellen
T-Mobile50530,00Bestellen
KPN505042,50Bestellen
Oxxio505035,95Bestellen
Caiway15015039,95Bestellen
XS4ALL20238,50Bestellen
Ziggo50546,50Bestellen

Aanbod huidige abonnementen

Hoewel meerdere providers het aanbieden, is het huidige aanbod van Alleen internet pakketten echter nog niet ideaal. Bij veel providers kun je namelijk voor een klein bedrag per maand meer extra digitale tv ontvangen. Daar zit vaak ook nog een dienst bij waarmee je veel Nederlandse programma’s live online kunt bekijken. Dit maakt dat het voor veel mensen niet nodig is om volledig over te stappen. Volledig afstappen van televisie en vaste telefoon wordt ook wel cordcutting genoemd.

Hoewel het dus steeds meer in opkomst is, kunnen providers nog een stap nemen als het gaat om de prijs en kwaliteit van de Alleen internet abonnementen.

Benieuwd naar alle Alleen internet abonnementen? Je kunt internet vergelijken in onze eigen onafhankelijke vergelijker!