Het overstappen van een mobiele provider naar een andere kan je best wat voordeel opleveren: vaak worden interessante acties gegeven om mobiele gebruikers te lokken. Hier vind je enkele zaken welke het overstappen waard maken. Met name sim-only abonnees kunnen hier baat van hebben.

Waarom overstappen?

Sommige mobiele gebruikers kiezen voor het wisselen van mobiele providers vanwege de kwaliteit en service die bij de oude provider niet naar wens was. Maar er zijn ook andere goede redenen om over te stappen. Een daarvan is een scherper aanbod vinden van bijvoorbeeld een sim-only abonnement waarbij je extra minuten en mb's krijgt voor een leuke prijs. Diverse providers bieden de mogelijkheid om maandelijks je bundel aan te passen, wat erg interessant kan zijn als je bepaalde maanden weinig verbruikt en andere maanden juist wel.

Is het ingewikkeld?

Het kan voor mensen wellicht eng klinken om over te stappen. Want wie weet gaat er iets fout en kan je niet meer bellen! Onzin, bij het wisselen van mobiele providers wordt vaak erg duidelijk uitgelegd op de website (of via de winkel) wat er gaat gebeuren en wanneer je nieuwe abonnement ingaat. Het is wel erg belangrijk om te weten tot wanneer je huidige abonnement geldt. Vaak heb je een contract met een minimale duur van 1 of 2 jaar. Hierna is je abonnement opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. Controleer dus eerst je contract voordat je overstapt.

Vergelijken loont

Pak niet zomaar de eerste de beste aanbieding die je in een advertentie of op televisie ziet. Je doet er verstandig aan om jouw wensen op te schrijven en via bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite in te voeren. Zo wordt er voor jou een compleet overzicht gemaakt met het beste aanbod van diverse providers. Wanneer je een nieuw contract aangaat, zorgen deze websites vaak voor de overstap en kan je vaak een extraatje krijgen die je normaal niet ontvangt als je bij de provider zelf een contract aangaat. Dit kan korting zijn, een cadeau of iets anders om jou te overtuigen via de website de aanvraag te doen.