Midden oktober zal telecomaanbieder T-Mobile nieuwe abonnementen introduceren die het voor klanten mogelijk maken om thuis via 4G te internetten. Met de speciale router die klanten ontvangen, wordt via 4G een internetverbinding tot stand gebracht. T-Mobile-klanten kunnen de dienst een maand kosteloos uitproberen, en ’s nachts tussen twaalf en zes uur onbeperkt internetten.

De 4G wifi-router maakt direct verbinding met het internet, via het 4G-netwerk van T-Mobile. Deze router kan op elke plek binnenshuis geplaatst worden, maar kan ook buiten gebruikt worden. Alle apparaten kunnen via de wifi-router gemakkelijk en zonder kabels met het internet verbonden worden.

Flexibel internetten

De abonnementen die '4G voor Thuis' bieden zijn volgens T-Mobile bedoeld voor consumenten en kleine ondernemingen die niet kunnen beschikken over een snelle en stabiele internetverbinding. Een bijkomend voordeel is dat de afnemers flexibel zijn om per maand te beslissen of en waar ze internet nodig hebben. Net als bij een mobiel abonnement, kunnen klanten gemakkelijk hun maandelijkse internetbundel aanvullen met de GB-aanvuller. De bundel is zowel naar boven als naar beneden aan te passen, en kan gepauzeerd worden. Ook in lastig bereikbare gebieden kunnen klanten rekenen op een goede en snelle 4G voor Thuis-verbinding.

Klantfeedback belangrijk bij testen

Al langere tijd voert T-Mobile testen uit met abonnementen en routers voor 4G-internet voor thuis. Volgens woordvoerster Kathleen Loods heeft T-Mobile de klantfeedback gebruikt om diverse aanpassingen door te voeren. "Zo is bijvoorbeeld ‘port forwarding’ toegevoegd." Hiermee wordt een intern netwerk aan een extern netwerk (internet) gekoppeld door middel van poortnummers.

Volgens de uitleg van de provider op zijn eigen site hebben de nieuwe abonnementen snelheden van maximaal 150 Mbit/s. Verdere details, zoals de prijzen van de abonnementen, zijn nog onbekend. Wel zit er een datalimiet op de abonnementen. Volgens de nieuwssite Tweakers werd er bij een recente test 29 euro per maand gevraagd voor 25GB, en 89 euro per maand voor 200GB.