Vanaf 1 mei verkoopt Telfort geen nieuwe internet en mobiele abonnementen meer. Telfort wordt volledig onderdeel van moederonderneming KPN. De huidige Telfort klanten kunnen hun abonnement blijven gebruiken. Ze worden echter aangeraden om over te stappen. Wij leggen uit waarom en hoe jij het beste kunt overstappen.

Abonnement bij Telfort

Wanneer je op dit moment een abonnement bij Telfort hebt, zal dit abonnement gewoon blijven bestaan tot de einddatum van het contract. Er verandert op dit moment dus niks. Maar als je bij Telfort blijft en het contract uiteindelijk is afgelopen doet KPN een voorstel om over te stappen naar een pakket van KPN zelf. Dit aanbod hoef je niet te accepteren en je bent vrij om over te stappen naar een andere internet provider. De meeste contracten zijn voor onbepaalde tijd, waardoor je vrijwel altijd gewoon kunt overstappen zonder problemen.

Bestaande klanten van Telfort kunnen bij alle KPN winkels terecht voor vragen en ook de website van Telfort is nog beschikbaar voor vragen van bestaande klanten.

Waarom overstappen van Telfort?

Internet expert Sander van Meggelen geeft aan waarom overstappen van Telfort het beste is:

"Als je straks buiten het contractdeel zit, mag KPN de prijzen van je abonnement aanpassen en ik verwacht dat ze dat ook gaan doen. De abonnementen van KPN zijn over het algemeen een stuk duurder dan de abonnementen van Telfort. Als je niet meer wilt gaan betalen kun je beter overstappen naar een provider die vergelijkbare prijzen zoals Telfort heeft. De goedkopere providers sluiten waarschijnlijk beter aan dan KPN."

Je kunt bij ons alle providers vergelijken. De goedkoopste abonnementen staan automatisch bovenaan in de vergelijker.

Alternatieven Telfort vergelijken

Ga jij overstappen van Telfort? Vanaf 1 mei ben je dus vrij om je contract bij Telfort te stoppen en kun je overstappen van internet provider en mobiele provider. Voor iedereen is het anders wat de beste provider is. Daarom leggen wij de opties aan jou uit, zodat jij de provider kunt kiezen die het beste bij jou past.

Hoe werkt overstappen van Telfort?

  • Per 1 mei stopt Telfort: je bent vrij om over te stappen.
  • Vergelijk alle providers.
  • Overstappen van Telfort wordt geregeld met je nieuwe provider.
  • Het nieuwe contract gaat in.

Overstappen van internet provider

Internet providers zijn in te delen op premium providers en prijsvechters. Telfort zat tussen deze twee in, ze leverde goede abonnementen voor een scherp tarief. Ze boden daarnaast combivoordeel aan, waardoor je nog meer korting of extra's kon ontvangen.

Een vergelijkbare internet provider is bijvoorbeeld T-Mobile. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een goedkoper alternatief te nemen, dan kun je kijken bij internet providers zoals Tele2 en NLE.

Overstappen van mobiele provider

Net zoals bij internet providers zijn er bij mobiele providers ook goedkope providers en duurdere providers.

De goedkope mobiele providers zijn onder andere tele2, Ben en Simyo. Bij deze providers kun je voor een lage prijs een prima mobiel abonnement afsluiten. De keuzemogelijkheden zijn vaak wat minder uitgebreid dan de duurdere providers. Maar dit hoeft niet perse ten koste van de kwaliteit te gaan. Simyo is bijvoorbeeld al meerdere keren uitgeroepen tot provider met de beste klantenservice.

De duurdere mobiele providers zijn KPN en Vodafone. Bij Vodafone kun je extra voordelen krijgen wanneer je ook internet van Ziggo afneemt. Je kunt uit veel verschillende abonnementen kiezen, zowel met telefoon als sim only.

Tip overstappen van provider
Je kunt bij zowel T-Mobile als Tele2 een internet én mobiel abonnement afsluiten waardoor je alles bij dezelfde provider afneemt. - Sander van Meggelen.