T-Mobile is gisteren van start gegaan met de verkoop van bundels voor vast internet via 4G. De provider biedt drie bundels aan, waarvan het goedkoopste abonnement dertig euro per maand is (25GB). Klanten met een 4G Voor Thuis-bundel van 50GB en 100GB kunnen ’s nachts tussen twaalf en zes uur onbeperkt internetten. In de toekomst kunnen klanten een combinatiebundel van 4G Voor Thuis met een mobiel abonnement verwachten.

Klanten van T-Mobile ontvangen bij een abonnement een 4G-router die verbinding maakt met het netwerk van de provider. Op deze wifi-router kunnen apparaten gemakkelijk, zonder kabels, aangesloten worden. De router kan zowel binnenshuis, als buiten geplaatst worden.


Beter bereikbaar in buitengebieden

T-Mobile richt zich met de abonnementen voor 4G Voor Thuis vooral op consumenten en kleine ondernemingen die niet kunnen beschikken over een snelle en stabiele internetverbinding. De afnemers hebben als voordeel dat ze de keuze hebben om per maand te beslissen of en waar ze internet nodig hebben. Net als bij een mobiel abonnement, kunnen klanten van 4G Voor Thuis gemakkelijk hun maandelijkse internetbundel aanvullen met de GB-aanvuller. De bundel is zowel naar boven als naar beneden aan te passen, en kan tijdelijk stopgezet worden.
Vooral in lastig bereikbare gebieden biedt 4G Voor Thuis een uitkomst. Productmanager Jochem Rijndorp van T-Mobile voegt daar in een interview met Tweakers nog aan toe dat ook mensen met een woonboot, tijdelijke huurwoning of anti-kraakwoning gebaat zijn bij 4G Voor Thuis. Deze klanten kunnen rekenen op een stabiele en snellere verbinding. T-Mobile schat dat de doelgroep maximaal twee miljoen huishoudens omvat.


Verschillende bundels

4G Voor Thuis heeft drie verschillende bundels en biedt daarnaast aanvullers. De maximale bundel gaat tot 100GB. Als deze bundel op is, stopt de verbinding. Op dat moment kan de klant ervoor kiezen om een aanvuller te kopen van 5GB, 25GB of 100GB. De twee duurste abonnementen geven de klant de mogelijkheid om ’s nachts onbeperkt te kunnen internetten. Elk abonnement heeft een downloadsnelheid van 120Mbps en een uploadsnelheid van 50Mbps.
Tussen de mobiele abonnementen van T-Mobile en 4G Voor Thuis zitten een paar verschillen. 4G Voor Thuis maakt bijvoorbeeld gebruik van een eigen APN met een andere firewall en biedt port forwarding. Hiermee wordt een intern netwerk aan een extern netwerk (internet) gekoppeld door middel van poortnummers.