Filter:
Energie
Internet
Mobiel
Private lease

Het verschil tussen wifi internet en een draadloos internet abonnement

Internet
Op steeds meer plekken heb je gratis Wifi verbindingen, heb je dan nog wel een draadloos internet abonnement nodig? Vele grote bedrijven, restaurants en hotels adverteren ermee, gratis wifi. Wat houdt dat nou eigenlijk in zo een gratis wifi verbinding? En als je op zoveel plekken gratis wifi hebt, is een draadloos internet abonnement dan nog wel no...
Lees meer

Internet kosten per maand: deze 6 dingen bepalen wat je gaat betalen

Internet
Wat je per maand gaat betalen voor je internet abonnement hangt af van de beschikbaarheid op je adres, en je provider- en pakket keuze. Maar ook of je specifieke (extra) wensen hebt, zoals een extra zenderpakket of tv-kastje. We leggen je meer uit over je internet kosten per maand. Zo kun jij invloed uitoefenen op de prijs en vind je altijd het goe...
Lees meer

Internet verhuizen: hoe regel je internet bij verhuizen?

Internet
Ga je binnenkort verhuizen? Dan is het goed om te weten wat je met je internet moet doen. Zo voorkom je dat je tijdelijk geen internet hebt op je nieuwe adres, of dat je mogelijke dubbele kosten maakt. Misschien heb je al een internet abonnement, of ga je juist voor het eerst internet aanvragen op je nieuwe adres? We leggen je in beide gevallen uit...
Lees meer

Databundel bepalen: hoeveel data heb ik nodig?

Mobiel
Wanneer je geen Wifi netwerk tot je beschikking hebt, heb je een databundel nodig om te kunnen internetten op je mobiel. Databundels zijn te krijgen vanaf 500 MB tot onbeperkt. Maar wat kun je het beste kiezen om iedere maand goed uit te komen, zonder onnodig te veel te betalen? Met de volgende concrete tips kies je de juiste databundel. Zo zit je ...
Lees meer

Wat is een goede internetsnelheid?

Internet
Bij het uitkiezen van een nieuw internet abonnement heb je de keuze uit verschillende internetsnelheden. Benieuwd welke internetsnelheid jij nodig hebt? We leggen uit hoe jij de beste internetsnelheid voor jouw huishouden vindt.
Lees meer

Private lease auto inleveren: waar moet je rekening mee houden?

Private lease
Wanneer je een private lease auto neemt, zul je aan het einde van je contract de auto weer moeten inleveren. Tijdens het inleveren wordt je auto onderworpen aan een eindcontrole en nagekeken op gebruiksschade. Hoe gaat een private lease auto inleveren precies in zijn werk? En hoe zit het met gebruikssporen en gebruiksschade bij inleveren? We vertel...
Lees meer

eSIM: de nieuwe digitale simkaart

Mobiel
Ben je benieuwd of een telefoon met eSIM wat voor jou is? Met eSIM hoef je niet langer met losse fysieke simkaarten overweg en koppel je eenvoudig al je abonnementen aan een digitale sim. Lekker makkelijk dus. We leggen je uit hoe deze nieuwe simkaart werkt, wat de grootste voordelen voor jou zijn en welke providers eSIM ondersteunen.
Lees meer

Wat is de beste camera telefoon?

Mobiel
Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon met een goede camera? Begrijpelijk, want we kiezen steeds vaker onze smartphone uit op basis van de telefoon camera. Inmiddels heb je behoorlijk wat keuze met zoveel smartphones op de markt, en telefoon camera’s worden ook nog eens met de dag beter. Wij leggen je uit hoe je een goede camera telefoon kiest die...
Lees meer

Belbundel bepalen: hoeveel belminuten heb ik nodig?

Mobiel
Of je nu een sim only abonnement of een telefoon abonnement afsluit. Voor beide abonnementen kies je een belbundel. Maar hoeveel belminuten je nodig hebt is soms lastig te bepalen. Vaak kun je zelf het aantal belminuten kiezen, in andere gevallen krijg je een specifieke belbundel bij je abonnement. Om het je wat makkelijker te maken, geven je graag...
Lees meer

Wat is de levertijd van een private lease auto?

Private lease
Ben je op zoek naar een private lease auto, dan wil je natuurlijk wel weten wanneer je de auto kan verwachten. Wij leggen uit wat de gemiddelde levertijd is en waar de levertijd op gebaseerd is.
Lees meer

Private lease of kopen: de voor – en nadelen van kopen

Private lease
Ben je aan het oriënteren op een nieuwe auto? Steeds meer autobezitters kiezen voor private lease omdat dit in de meeste gevallen goedkoper is dan een auto kopen. Maar naast de prijs raden we je ook aan andere factoren mee te laten wegen voor je beslissing voor private lease of kopen. Daarom nemen we ze graag even met je door.
Lees meer

Private lease of kopen: wat is goedkoper?

Private lease
Ben je aan het oriënteren op een nieuwe auto en denk je daarbij ook de mogelijkheid voor private lease? Dan twijfel je misschien wat voordeliger is. ‘Kan ik beter een auto leasen of kopen?’ Is daarom een terechte vraag om jezelf te stellen. Als we enkel naar de maandelijkse autokosten kijken, dan is private lease in veel gevallen goedkoper. We legg...
Lees meer

Voordelen en nadelen private lease

Private lease
Met private lease rijd je voor een vast bedrag per maand, en geniet je van de voordelen van een nieuwe auto. Dit kan erg voordelig zijn in vergelijking met het kopen van een nieuwe auto. Maar voordat je een private lease contract aangaat, wil je je goed verdiepen in alle voor- en nadelen van private...
Lees meer

Kosten private lease: hoe is de leaseprijs opgebouwd?

Private lease
Met private lease heb je grip op je autokosten met een vaste ‘all-in’ maandprijs. Een groot voordeel, want zo heb je niet langer te maken met onverwachtse autokosten en aparte rekeningen. Maar je wilt natuurlijk wel helderheid over de leaseprijs. Waar betaal je nu precies voor, en wat niet. Dat leggen we je graag uit.
Lees meer

Internet aanvragen, waar moet je op letten?

Internet
Wil je internet aanvragen op je adres? Wij helpen je het perfecte internet abonnement voor jou te vinden en beantwoorden al je vragen over het aanvragen van internet.
Lees meer

Zakelijk telefoon abonnement of privé?

Mobiel
Een telefoon van de zaak of een privé telefoon abonnement nemen? Stel jij je die vraag als klein beginnend ondernemer ook af ? We leggen je uit waarom veel kleine zelfstandigen in plaats van een zakelijk telefoon abonnement toch vaak kiezen voor een consumenten abonnement. Zo kun jij afwegen wat de beste keuze is voor jouw situatie.
Lees meer

Energiecontract: vast of variabel?

Energie
Ben je van plan over te stappen van energieleverancier, of voor het eerst een energiecontract af te sluiten? Dan moet je kiezen tussen een vast contract of een variabel contract. Wat de beste keuze is voor jou, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we je uit. Zo kun jij de beste afweging maken.
Lees meer

Private lease contract

Private lease
Wat staat er allemaal in een private lease contract? En mag bijvoorbeeld iemand anders in de auto rijden? Het kan zijn dat je dit soort vragen hebt, wij leggen daarom uit wat er in je private lease contract staat.
Lees meer

Private lease met BKR

Private lease
Is het mogelijk om met een BKR registratie te private leasen? En wat heeft de BKR registratie voor invloed op bijvoorbeeld je hypotheek? Wij leggen het graag uit zodat je zonder zorgen een private lease contract kunt afsluiten.
Lees meer

Private lease occasion

Private lease
Met private lease occasion lease je een tweedehands auto in plaats van een nieuwe auto. Vanzelfsprekend goedkoper zou je denken? Niet altijd. Twijfel je of je beter een tweedehands auto kunt leasen of een nieuwe? Lees dan hier of private lease occasion een interessante optie is voor jou of dat je beter voor die nieuwe auto kunt gaan.
Lees meer

Telefoon abonnement verlengen of overstappen?

Mobiel
Wanneer de einddatum van je telefoon abonnement afloopt is het verstandig om een nieuw contract af te sluiten. Je huidige contract laten doorlopen is bijna altijd duurder omdat de kortingen die je kreeg, niet meer doorlopen. Maar kun je dan beter je telefoon abonnement laten verlengen met een verlengaanbod, of is overstappen naar een andere provide...
Lees meer

Opbouw telefoon abonnement kosten

Mobiel
Wanneer je telefoon abonnementen gaat vergelijken krijg je te maken met verschillende kosten. Zo betaal je bijvoorbeeld maandelijks abonnementskosten, eenmalige toestelkosten en een thuiskopieheffing. Hoe zit dat nou precies met al die verschillende kosten voor een telefoon abonnement?
Lees meer

Nummerbehoud bij mobiel abonnement

Mobiel
Ben je van plan om naar een andere provider over te stappen? Of je nu een prepaid kaart, sim only of telefoon abonnement hebt, vaak wil je gewoon je huidige nummer behouden. Gelukkig kan dat! Onderstaand leggen we je uit hoe je dat doet.
Lees meer

Wat zijn de voorwaarden van private lease?

Private lease
Private lease is een ideale manier om een auto te rijden voor een maandelijks bedrag. Je betaalt een all-in prijs inclusief wegenbelasting en verzekeringen. Het enige wat er nog bijkomt zijn je brandstofkosten.
Lees meer

Beste overstapmomenten

Energie
Ben jij van plan te gaan overstappen van energieleverancier, maar weet je niet precies wanneer je dit moet doen? Wij leggen uit wat de beste overstapmomenten zijn.
Lees meer

Welkomstkorting, cashback en cadeau's

Energie
Energieleveranciers bieden vaak een welkomstkorting, cashback of cadeau aan voor nieuwe klanten. Jij kunt daar gebruik van maken wanneer je overstapt. Wij leggen uit wat voor energie aanbiedingen er zijn.
Lees meer

Enkele, dubbele en slimme meter

Energie
Een energiemeter wordt gebruikt om te bepalen hoeveel stroom je verbruikt. Op basis van de meterstanden worden de jaarrekening en eindafrekening opgesteld. Er zijn verschillende meters: een enkele-, dubbele- en slimme meter. Het verschilt per situatie welke meter het meest geschikt is voor jou.
Lees meer

Verhuizen

Energie
Wanneer je gaat verhuizen moet je vaak een hoop regelen. Hoe zit dat met je energiecontract? Kun je bij dezelfde leverancier blijven, of niet? En wat als dit je eerste energiecontract wordt? Wij leggen je uit wat je moet doen als je gaat verhuizen.
Lees meer

Opzegtermijn

Energie
Wanneer je gaat overstappen is er altijd een opzegtermijn van dertig dagen. In die periode wordt de overstap tussen je huidige en nieuwe energieleverancier geregeld.
Lees meer

Overstapservice

Energie
Wil je graag overstappen van energieleverancier, maar weet je niet precies hoe dit werkt? Met de overstapservice wordt dit grotendeels voor jou geregeld, waardoor overstappen gemakkelijk is. Wij leggen jou uit wat de overstapservice inhoudt.
Lees meer

Eindafrekening

Energie
Als je overstapt van energieleverancier of verhuist ontvang je een eindafrekening. Hierop staan alle kosten en kortingen voor je energie sinds de laatste jaarrekening.
Lees meer

Jaarrekening

Energie
Je ontvangt elk jaar een jaarrekening. Op de jaarrekening staan alle kosten voor energie en eventuele kortingen die je hebt ontvangen. Maar waar moet je eigenlijk voor betalen? En hoe zorg je dat je niet te veel betaalt? Wij leggen de jaarrekening uit en geven tips, zodat jij meer grip hebt op je energiekosten.
Lees meer

Termijnbedrag

Energie
Het termijnbedrag is een voorschot op de jaarrekening. Hoe wordt dit bepaald? En wanneer kun je dit het beste aanpassen? Lees meer over het termijnbedrag.
Lees meer

Warmtewet

Energie
In 2014 is de warmtewet ingevoerd. De warmtewet beschermt afnemers die aangesloten zitten op stadsverwarming of blokverwarming. Afnemers van stadsverwarming kunnen alleen overstappen voor stroom.
Lees meer

Stadsverwarming

Energie
Ongeveer een half miljoen Nederlanders zit op stad- of blokverwarming aangesloten. Ben jij aangesloten of gaat dat gebeuren door een verhuizing? En ben jij benieuwd wat stadsverwarming is en waar je rekening mee moet houden? Wij vertellen je graag meer over dit onderwerp.
Lees meer

Opzegboete

Energie
Wil je overstappen van energieleverancier, dan kun je in sommige gevallen te maken krijgen met een opzegboete. Wij hebben voor je uitgezocht in welke gevallen je deze boete krijgt, welke leverancier de boete voor jou betaalt en wat de uitzonderingen zijn.
Lees meer

Overstappen naar sim only

Mobiel
Wat als je eigenlijk nog best tevreden bent over je huidige toestel en je liever minder per maand betaalt? Dan is overstappen naar sim only de oplossing.
Lees meer

Glasvezelaansluiting in huis: kan ik glasvezel thuis krijgen?

Internet
Om thuis glasvezel internet te krijgen heb je een glasvezel aansluiting in huis nodig. Hoe weet je of jouw woning al voorzien is van een glasvezelaansluiting?
Lees meer

Glasvezel modem installeren: zelf doen of laten doen?

Internet
Voor glasvezel internet heb je een speciaal modem nodig. Het installeren is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Met de installatie door een ervaren monteur heb je binnen no time vliegensvlug internet thuis.
Lees meer

Internet vergelijken, waar moet je op letten?

Internet
Wil je graag een andere internet provider? Maar kun je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag met internet vergelijken. Hier leggen we je uit waar je op moet letten.
Lees meer